Det bedste af Nordsjælland

Det bedste af Nordsjælland

Søndage: Fra 21. maj til 17. september (seneste afgang), 2017

Afgangene er tilgængelige andre datoer for grupper af 5 eller mere. Bemærk, at prisen kan stige i takt med at datoerne ændrer sig.

Cykelferie i Nordsjælland

Denne cykelferie i Nordsjælland er en smuk tur med korte dagsetaper. Der er rig mulighed for at opleve både kultur og natur på denne rute, som også er meget velegnet til familier.

Turbeskrivelse

Denne tur med mellemlange dagsetaper kombinerer det bedste af det nordøstlige Sjælland, med en afstikker til Sverige. København er Verdens cykelhovedstad. Kom og se det med egne øjne, og oplev at være en del af det fantastiske cykelmiljø. At opleve København fra en cykel er noget, som du aldrig vil glemme. Denne tur giver dig mulighed for netop det, kombineret med cykling gennem det fashionable og royale Nordsjælland, hvor du kan se eventyrlige slotte, malerisk natur og nogle af de dyreste adresser i Danmark.
Du vil cykle langs vidunderlige kyststrækninger med dejlige strande, passere charmerende havne og besøge vigtige royale byer så som Hillerød og Roskilde. Turen inkluderer desuden en smuttur til Sverige.
Danmark er et sikkert sted at cykle, og der er rig mulighed for at forlænge de daglige etaper, hvis lysten og formen er til det.
Mandag er de fleste museer lukket i Danmark. Denne tur er tilrettelagt så du kommer forbi de vigtigste museer på andre ugedage.

Highlights

 • Fantastiske København, hovedstad og den bedste cykelby i verden
 • Museum af moderne kunst Louisiana
 • Rungstedlund – hus/museum af den berømte Karen Blixen
 • Helsingør og Kronborg (slottet fra Shakespeare’s stykke “Hamlet”)
 • Dansk Maritime Museum, Helsingør
 • Besøg til Sverige
 • Hillerød med Frederiksborg Slot
 • Fredensborg Slot, Dronningens sommerhus
 • Esrum Abbey

Dagsprogram


*Please note that the map is indicative and does not contain accurate locations.

Dag 1. Ankomst til København.

Ankomst til dit hotel og tid til at udforske verdens cykel-hovedstad. Besøg Nyhavn med de mange beværtninger, det kongelige slot, Fristaden Christiania eller Tivoli.
Overnatning i centrum af København.

Dag 2. København til Vedbæk. 26 km

Første dag er en kort cykeldag, så du kan passende udnytte den gode muligehed for at opleve cykelbyen København og de mange seværdigheder inden turen går nordpå. Vi udlevere et forslag til en rundtur i byen.
Herefter starter cykeldagen ved Nyhavn med det stemningsfyldte miljø omkring gamle både og farverige cafeer. Det meste af dagen vil du cykle på cykelstier som følger kystlinjen. Du vil passere nogle af de berømte historiske seværdigheder, så som den Lille Havfrue og du vil passere dronningeslottet og Citadellet på din vej mod Hellerup og Klampenborg. Nyd synet af de fashionable huse og stop ved en hyggelig cafe til en kop kaffe eller ved den berømte strand Bellevue. I Dyrehaven, de royale jagtmarker, vil du cykle på fredfulde stier omringet af hundredår gamle træer og nysgerrige dådyr. Det er også muligt at besøge Bakken, som er en af de ældste forlystelsesparker. Herefter vil du følge den smukke rute langs strandvejen, før du når Vedbæk, som med sin beliggenhed ved Øresunds kyst, tilbyder en fantastisk udsigt til Sverige. Foran hotellet er der dejlig strand med badebro.

Overnatning i Vedbæk.

3. dag. Vedbæk til Snekkersten/Helsingør. 23 km

Efter en kort tur ad fin cykelsti i baglandet til Vedbæk går det atter langs Østersøkysten. Turen går forbi Rungsted hvor man finder boligen for den berømte danske forfatter Karen Blixen (bl.a. “Out of africa). Senere kommer du til Nivå hvor du kan overveje et stop ved restauranten yderst i havnen. Videre langs kysten til Humlebæk som rummer det danske museum for moderne kunst “Lousiana”. Her er også museum og have en kunstværk i sig selv.
Fortsæt ordpå ad Gl. Strandvej, med charmerende gamle huse og udsigt til Sverige frem til jeres hotel i Snekkersten.
Hvis I er tidligt fremme, så besøg det strategisk flot beliggende Kronborg slot, som tidligere bevogtede indsejligen i Øreund. Kronborg huser også statuen “Holger Danske” der siges at vågne op til dåd, hvis Danmark er i fare.

Overnatning i Snekkersten/Helsingør.

4. dag. Rundtur til Sverige eller på opdagelse i Helsingør. 35 km.

Hvis I ikke nåede Kronborg i gør, så brug tid på Kronborg i dag. Og glem heller ikke det nye trækplaster: Det Det Danske Maritime Museum, der ligger under jorden. Det er alerede berømt i udlandet, da det er udnævnt til et af de 52 steder i verden man burde have vesøgt i 2014. Ellers går turen til Sverige. Færgeterminalen ligger i den sydlige ende af Helsingør og der er afgang hvert kvarter. Pris ca 60 kr t/r incl. cykel (ikke incl. i prisen). Ankommet til Sverige kører man ad cykelstier forbi centrum af Helsingborg op langs kysten. Her er dejlige strande og smuk natur der brydes af hyggelige byer og prægtige villaer.

5. dag. Snekkersten/Helsingør til Hillerød. 41/51 km.

I dag fortsætter turen med blide op og nedkørsler – nogle gange tæt på stranden, nogle gange på klinterne med udsigt over havet. Du vil cykle på en af Danmarks mange cykelstier til det charmerende fiskerleje Hornbæk, med en af nordkystens bedste strande. Køb evt. lidt røget fisk til en pic-nic inden turen går sydpå ind i landet og ned forbi Gurresø der er en af Danmarks dybeste søer. Når skov og sø er lagt bag dig, kan du enten køre en afstikker til Fredensborg og besøge Dronningens sommerresidens, der bla. er kendt for sin flotte have, eller køre direkte til Hillerød, hvor ruten går direkte gennem Frederiskborg slot og ind i det gamle centrum.

Overnatning i Hillerød.

6. dag. Hillerød til København. 38 eller 18 km.

Dagen starter med at føre ad cykelrute mod sydøst gennem idylliske landskaber, skove og nogle af Sjællands dejlige søer. Du vil overraskes over hvor nemt og roligt det er at cykle, selvom du kører gennem et område med høj befolkningstæthed. Ankommet til Farum, kan man vælge at tage toget, hvis man gerne vil bruge den anden halvdel af dagen på at opleve København på cykel. Ellers fortsætter man ad “supercykestien” er hurtigt og sikkert fører dig direkt ind til det farverige Nørrebro og søerne.

Overnatning i København.

7. dag. Hjemrejse

Du tjekker ud fra hotellet. Alternativt har du mulighed for at forlænge dit ophold med et par ekstra dage i København. Du kan vælge ekstra nætter på dit hotel, og der er også mulighed for at tilkøbe nogle af vores cykelture i hovedstaden.

Praktisk information

Biking In Denmark
Biking In Denmark
Biking In Zealand
NorthernZealand3
Biking In Northern Zealand

Sværhedsgrad

Sværhedsgrad 1. Terrænet er for det meste fladt, med enkelte små bakker. Turen er nem og anbefales også til familier og kan gennemføres med en almindelig kondition. Der køres på cykelstier og mindre veje. Der vil være en del trafik i København, men der er oftest cykelsti og bilisterne er vant til de mange cyklister. Ønsker man en længere og mere udfordrende rute, anbefales København, Nordsjælland og Sverige – Storby, slotte og strande.

Kort

Der udleveres detaljerede kort og rutebeskrivelser med noter om seværdigheder, steder at spise osv. Det er muligt at få ruten på GPS.

Pakker & Priser

Datoer

Søndage: Fra 21. maj til 17. september (seneste afgang), 2016

Afgangene er tilgængelige andre datoer for grupper af 5 eller mere. Bemærk, at prisen kan stige i takt med at datoerne ændrer sig.

HOTEL, 7 dage/6 nætter

C

B

A

Pr. person i dobbeltværelse. DKK5298 DKK5698 DKK6498
Pr. person i enkeltværelse. DKK7388 DKK7788 DKK8588
Enkelt rejsende, der ønsker bagagetransport DKK750 DKK750 DKK750
1 voksen eller barn 12 år eller ældre, som deler værelse m. 2 voksne -25% -25% -25%
1 barn 0-11 i ekstra seng, som deler et værelse m. 2 voksne. -50% -50% -50%
Max 2 børn 0-11 i ekstra senge som deler et værelse m. 2 voksne. -25% -25% -25%
Børn 0-2 som deler et værelse m. 2 voksne 0 0 0

Ekstra nætter. København.

Pris pr. Person i dobbelt værelse DKK880 DKK950 DKK1080
Pris pr. Person i enkelt værelse DKK1650 DKK1300 DKK1430
1 voksen eller barn 12 år eller ældre på værelse m. 2 voksne -25% -25% -25%
1 barn 0-11 i ekstra seng på værelse m. 2 voksne. -50% -50% -50%
Max 2 børn 0-11 i ekstra senge på værelse m. 2 voksne. -25% -25% -25%

NB: Da hotelpriser i København er højere på hverdage end i weekender, vil prisen ved startdag en hverdag stige med omkring 550 kr

Hotel (C): Gode og komfortable hoteller på ruten, og tæt på Københavns centrum.
Hotel (B): De bedste hoteller på ruten, beliggende i Københavns centrum.
Hotel (A): Opgraderede værelser på de bedste hoteller på ruten. Ofte med balkon/vandudsigt

Cykler

 • Hybrid touring, 27 gear (herre og dame model) : DKK690
 • Børnecykel: DKK490
 • Barnesæde: DKK280
 • Børnetrailer (1-2 børn): DKK550
 • El-cykel på forespørgsel : DKK1.990
 • Cykelhjelme (voksen): DKK75
 • Ekstra dags cykelleje: DKK190
 • Cykelforsikring: DKK370 (selvrisiko på DKK740 ved tyveri eller ødelæggelse) Forsikring på El-cykel (kun ved forespørgsel)
 • Leje inkluderer kortholder, vandtæt sadeltaske, reserveslange, reperationssæt, pumpe, lås og cykelcomputer (en per værelse)

Se mere om cykler og tilbehør her.

Inkluderet i pris/person:

 • Ophold i db. værelse med 1/4 pension på 4* hotel, 7 dage – 6 nætter.
  Evt. turforlængelse med overnatning i Gilleleje.
 • Bagage transport
 • Kort og rutebeskrivelse
 • Information om seværdigheder og interessante steder langs ruten.
 • 24-timers hotline service.

Ikke indkluderet:

 • Cykeleje
 • Transport til og fra starthotellet.

Rejseforespørgsel